söndag 24 mars 2013

Fjärde dagen i Kaunas

Igår var vi på barnhemmet två gånger, precis som i förrgår. På eftermiddagen hade vi med oss en lite större lastbil eftersom vi märkt att Mindaugas gillar bilar. Lastbilen blev en stor hit och ingen av de andra barnen får röra lastbilen som han fått av sin mamma och pappa :) När vi gick hem för dagen fick vi kramar, pussar och slängkyssar av vår going. Han är fortfarande lite avvaktande när vi kommer, men det går bättre och bättre.

Idag på förmiddagen tittade vi först på film, Pingu, som har blivit en riktig favorit. Sen gick vi ut till bilen som vi kom med för att träna Mindaugas att bli bekväm med att sitta i en bil. I bilen hade vi lagt en "present" - en banan - och den ville han genast äta sittandes i bilbarnstolen. Sen lekte vi en stund ute vid rutchkanan.

När vi sedan skulle dit på eftermiddagens besök så kände jag (Malin) mig alldeles slut, så jag stannade kvar på klostret som vi bor på. Jag är superförkyld, har feber och taggtråden i luftrören är mindre sköna.

På ett sätt var det ganska bra att jag inte var med, då Dan fick möjlighet att själv bättra på kontakten med Mindaguas. Han har ju innan varit lite avståndstagande till Dan (män är väldigt ovanligt på barnhemmen), men idag gick det jättebra. De lekte utomhus en hel timme. De åkte rutchkana, gungade och lekte. Flera gånger sprang Mindaugas i full fart med öppna armar fram till Dan och gav honom flera bamsekramar. Mindaugas verkade känna sig mycket trygg med Dan och höll i handen när de var ute och lekte. De avslutade eftermiddagen med att mysa och titta på film. Först satte Dan på Byggare Bob, men Mindaugas ville titta på Pingu, så så fick det bli :)

Kram Dan och Malin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va underbart att höra! :-)

Är så himla glad för er skull.

kramar Camilla

En hel familj sa...

Tack Camilla :)

Skicka en kommentar