torsdag 28 mars 2013

Domstolsdagen!

I morse kl. 08.15 hade vi vår domstolsförhandling. Vi var båda supernervösa, men det gick jättebra. Båda två ska tala under förhandlingen, den ena lite mer än den andre. Dan tog det längre biten och gjorde ett strålande jobb. Det gick så klart bra även för mig.

Det var väldigt skönt att ha Asta vid vår sida och att hon dessutom tolkade samtidigt gjorde att man fick lite andrum emellan meningarna :)

Vi bad om ett påskyndat förfarande och tryckte lite på att det nu är påsk och att vi gärna skulle vilja fira med Mindaugas. Detta verkade inte domaren vilja lyssna på, för hon ska meddela domen på tisdag, 2/4 kl. 16.30. Då får vi alltså reda på om vi får ett påskyndat förfarande. Om det blir påskyndat så åker vi direkt och hämtar Mindaugas på tisdag eftermiddag. Sedan har vi lite papper att fixa och vi ska dessutom åka och hälsa på Mindaugas syskon. Så summa summarum, om vi får påskyndat så kan vi, alla tre, antagligen få åka hem på lördag nästa vecka.

Nu blir det några dagar i Vilnius, bara vi. Vi har skaffat en karta och fått lite tips av Asta. Vi börjar med att i morgon åka till Trakai, en by 2 mil från Vilnius. Vi åker dit med Asta, vår klippa :) Utan henne hade vi inte klarat oss. De närmaste dagarna efter det ska vi strosa runt, turista och bara ta det lugnt.

Vi hyr en lägenhet i gamla stan. Det är kanske inte helt enligt vår standart, men helt ok. Vi bor centralt och priset är överkomligt.

Nu är det dags att tagga ner, slappna av, ta det lugnt :) Det har varit väldigt mycket den senaste veckan. Resan, barnhemmet, boende i annat land, sjukdom, många intryck! NU avslappning!

Kram från Dan och Malin

Två halvslitna typer, några timmarefter domstolsförhandlingen :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni får ta hand om varandra under dom här dagarna.
Var runt och se er omkring i staden.

Skicka en kommentar